Friday 10 August 2012

Skärverktyg - saxar och skärmaskin

Eftersom jag inte hållt på med kortmakeri så länge så har jag inte köpt så mycket verktyg. Jag har använt mig av skalpell och t-linjal, vilket fungerar väldigt bra till det mesta. Nu kände jag mig dock redo för några investeringar och bland annat en skärmaskin. Detta för att underlätta när man skär ut pappersbitar och kortstommar. Efter att ha läst många recensioner och sett lite klipp på YouTube så föll valet på en skärmaskin från Tonic Studios, deras modell som kallas Super Trimmer.


Jag har liten erfarenhet av andra skärmaskiner och tyvärr är de inga positiva erfarenheter. De har skurit snett och varit allmänt plastiga och instabila. Så det var viktigt för mig att den skulle skära rakt och hittills har jag varit mycket nöjd med resultatet. Som man ser på bilden ovan går att fälla ut två armar också om man har ett stort papper som ska skäras. Det följer med två blad, ett skärblad och ett för bigning. Så som sagt, hittills mycket nöjd, rena och fina skär och framför allt raka! Jag har länge varit på jakt efter en bra sax att klippa ut små detaljer med. Efter mycket efterforskning föll valet på en sax från Cutter Bee. Den är helt suverän! Vass och mycket bra till att klippa ut exempelvis stämplade motiv.Detta är de saxar jag har idag, Cutter Beesaxen tillsammans med de jag tidigare köpt. De vänstra saxarna är tyvärr inget bra till att klipp ut detaljer med. Det blir alldeles för hackigt och de är för klumpiga. Den stora saxen till höger är från Ranger och den trodde jag att jag skulle kunna använda till att klippa detaljer med men den var för klumpig och jag kom inte riktigt överens med den. Saxen är non-stickbehandlad vilket gör att lim och klister inte fastnar så lätt. Jag testade att klippa i EZ-foam och det fungerade ganska bra. Jag ska ge den lite tid så får jag se vad jag kommer att ha den till.

No comments :

Post a Comment